Još jedan nestanak djeteta
0

U Loparama nestala sedmogodišnja Ana Stojišić

Sarajevo-x.com
Lopare
Lopare
Više desetina policajaca, vatrogasaca i mještana Lopara već drugi dan pretražuje korito rijeke Gnjice, u kojoj je 27. decembra nestala sedmogodišnja Ana Stojišić iz Mačkovca kod Lopara.

"Djevojčica je nestala u nedjelju ali je porodica nestanak policiji prijavila tek u utorak. Djevojčica se navodno, a kako je kazalo drugo dijete, utopilo u rijeci. Međutim, policija osim što traga za djevojčicom poduzima i druge mjere kako bi se sve informacije koje imamo provjerile, kazao je u izjavi za Sarajevo-x.com Dragomir Perić, portparol CJB Bijeljina, dodavši da, ako se tijelo djevojčice ne nađe danas, u potragu će se uključiti i ronici iz Bijeljine.

Na naše pitanje zašto je nestanak prijavljen tek u utorak ako je djevojčica nestala u nedjelju, Perić je kazao da je riječ o specifičnoj porodici ali nije naveo po čemu, da li su roditelji duševni bolesnici ili je, pak, nešto drugo u pitanju.

Milica Stojšić, majka nestale sedmogodišnjakinje je, kako prenose agencije, kazala da je djevojčica u nedjelju u prijepodnevnim satima izašla iz kuće i krenula prema poljskom toaletu. Nakon što se duže vrijeme nije vratila kući, poslali su njenog starijeg brata, koji se ubrzo vratio i rekao da je Ana skočila u rijeku.

"Sin mi je rekao da je Ana kada ga je ugledala potrčala prema rijeci Gnjici i skočila u nju. Također, mi je rekao da je vidio kako je dva puta izronila iz vode, a ja sam potrčala prema rijeci, misleći da će se i treći put pojaviti, ali to se nije desilo", ispričala je majka.