Crna hronika
0

U Ljubuškom uhapšeni serijski provalnici

FENA
Policijski službenici Policijske uprave Ljubuški uhitili su dvije osobe, inicijala M. M. (18) i A. K. (20), oba iz Čapljine, za koje se sumnja da su u proteklih dvadesetak dana izvršile više provala u trgovačke i ugostiteljske objekte na području Ljubuškog.

Kako je priopćeno iz MUP-a Županije Zapadnohercegovačke, policija je u četvrtak, 5. novembra, malo prije ponoći, zatekla spomenuti dvojac u Zrinsko-frankopanskoj ulici u Ljubuškom.

Policija je imala operativna saznanja da se radi o izvršiteljima kaznenih djela provale, te su spomenute osobe uhićene.

Tokom kriminalističkih obrada M. M. i A. K. priznali su izvršenje ukupno šest provala, od kojih su samo tri prijavljene policiji.

Uhićeni dvojac priznao je provale u Caffe bar „Passage“, odakle je otuđeno 663 maraka, zatim provalu u ugostiteljski objekt „Gurman“ iz kojega ništa nije otuđeno, provalu u STR „Kani“ iz koje je otuđeno 150 maraka, 10 bonova za mobitele od po 10 maraka i određena količina cigareta, provalu u kiosk, odakle je ukradeno 350 mraka i 12 šteka Marlbora, provalu u Caffe bar „Rafaelo“ iz kojeg je otuđena 600 maraka i jedan prsten, te provalu u Caffe bar „Kum II“ iz kojeg je ukradeno 600 maraka.

Od osumnjičenika su privremeno oduzete gumene rukavice i izvijač, predmeti koji su tokom kriminalističke obrade pronađeni kod istih, a za koje se osnovano sumnja da su ih koristili u izvršenju kaznenih djela, navodi se u priopćenju.