Tokom noći
5

U krugu Kampusa Univerziteta u Sarajevu izboden državljanin Turske

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
U četvrtak navečer u krugu Kampusa Univerziteta u Sarajevu povrijeđena je jedna osoba, a kako saznaje Klix.ba riječ je o državljaninu Turske koji je izboden.

Incident se dogodio u ulici Zmaja od Bosne na području općine Novo Sarajevo.

Iz MUP-a KS je rečeno da su izlaskom na mjesto događaja policijski službenici zatekli povrijeđenu osobu inicijala B. E., državljanina Republike Turske, te mu ukazali pomoć do dolaska ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Povrijeđeni je vozilom Hitne pomoći prevezen u KCUS, gdje je na Klinici za kardiovaskularnu hirurgiju zadržan na liječenju.

"Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana u 23:10 sati policijski službenici su u ulici Put života, općina Novo Sarajevo, pronašli i uhapsili A. S. M., rođenog 1991. godine, državljanina Libije, i B. H., rođenog 1997. godine u Alžiru, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo razbojništva.

Uviđaj na mjestu događaja su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

U neposrednoj blizini mjesta hapšenja pomenutih osoba pronađeni su i izuzeti odbačeni otuđeni predmeti, kao i sredstvo izvršenja krivičnog djela.