Crna hronika
0

U Kantonu Sarajevo teške krađe

FENA
Službenici policije III PU su 3. jula u 01.30 sati u ulici Prvomajska, općina Novi Grad Sarajevo, lišili slobode K.A., rođen 1989. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počnio krivična djela izazivanje opće opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Postoje osnovi sumnje da je on 30. juna ove godine oko 23.20 sati bacio eksplozivnu napravu na zemljišnu površinu u dvorištu dječijeg obdaništa „Labudovi“, u ulici Prvomajska, općina Novi Grad Sarajevo.

U toku dana, K.A. će uz službeni izvještaj biti predat na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

ZBOG TEŠKE KRAĐE LIŠEN SLOBODE M.E.

Službenici policije III PU su jučer u 02,50 sati lišili slobode M.E., rođen 1989. u Đakovici, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa.

On je navedenog dana oko 02,00 sati, izvršio provalnu krađu u kiosk STR „Dženi“ u ulici Prijedorska, općina Novi Grad Sarajevo. Prilikom pregleda kod njega je pronađen i oduzet dio otuđenih predmeta. Također, M.E. je u ulici Milana Preloga razbio staklo u UO „Arabeska“ i otuđio određenu količinu sokova.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv navedene osobe će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

ZBOG POKUŠAJA TEŠKE KRAĐE LIŠENI SLOBODE S.N., S.M. I O.R.

Jučer oko 21.00 sat službenici policije IV PU lišili su slobode S.N., rođen 1983. u Sarajevu, S.M., rođen 1989. u Sarajevu i O.R., rođen 1988. u Goraždu, svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa u pokušaju.

Oni su sa malodobnim O.R., rođen 1989. u Živinicama, nastanjen u Sarajevu, zatečeni na izvršenju krivičnog djela provalne krađe u garažu vlasništvo B.B. iz Sarajeva u ulici Blažuj, općina Ilidža. Prilikom pregleda putničkog motornog vozila marke „ford“, reg. oznake 123-J-058, koje koristi S.N., pronađena je i oduzeta jedna metalna poluga.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a navedene osobe su predata u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Službenici policije nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela.

NEPOZNATA OSOBA OTUĐILA SUNČANE NAOČALE „PRADA“ OD P.P.

Jučer oko 22,30 sati P.P. iz Sarajeva je došao u prostorije III PU i prijavio da je istog dana oko 02,00 sati u ulici Antuna Branka Šimića, općina Novi Grad Sarajevo, nepoznata osoba nad njim izvršila krivično djelo razbojništva.

Tom prilikom, nepoznata osoba je od P.P. otuđila sunčane naočale marke „prada“, a zatim se putničkim motornim vozilom marke „VW golf 2“, udaljila u nepoznatom pravcu.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

U SAOBRAĆAJNOJ NEZGODI B.A. ZADOBILA TEŠKE TJELESNE POVREDE

U ulici Hrasnička cesta, općina Ilidža, jučer se dogodila saobraćajna nezgoda. Tom prilikom putničko motorno vozilo marke „VW golf 1“, reg. oznake 155-E-339, kojim je upravljala vozač B.A., rođena 1985., nastanjena u Sarajevu skrenulo je s kolovoza u desnu stranu, udarilo u dva stabla drveta, potom se prevrnulo na lijevu bočnu stranu. Zatim se pod težinom vozila jedno stablo drveta savilo i udarilo u parkirano putničko motorno vozilo marke „VW golf 2“, reg. oznake 378-T-745.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede (fraktura klavikule lijevog ramena) zadobila je B.A., a ljekarska pomoć joj je ukazana u KC bolnice Koševo.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo.

U SAOBRAĆAJNOJ NEZGODI B.R. ZADOBIO TEŠKE TJELESNE POVREDE

Na kolovozu ulice Safeta Hadžića, općina Novo Sarajevo 3. jula oko 07,10 sati dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom, biciklo s pomoćnim motorom marke „piaggio“, reg. oznake 896-T-249, kojim je bez položenog vozačkog ispita za potkategoriju A1 upravljao R.I., rođen 1987., nastanjen u Sarajevu, udarilo je i oborilo na kolovoz pješaka B.R., rođen 1948., nastanjen u Sarajevu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede (fraktura desne potkoljenice), zadobio je B.R., a ljekarska pomoć mu je ukazana u KC bolnice Koševo.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo.

U PROTEKLA 24 SATA U KS 32 SAOBRAĆAJNE NEZGODE

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se ukupno 32 saobraćajne nezgode, od toga 27 sa materijalnom štetom i pet sa nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba teže, a pet lakše povrijeđeno.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena tri vozača, 10 osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita i devet motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, saopćeno je danas iz MUP-a Kantona Sarajevo.