Crna hronika
0

U Kaknju uhapšena dvojica, zaplijenjeno oružje i droga

Piše: N. J.
Kakanj
Kakanj
Policija je, na osnovu naredbe Općinskog suda u Kaknju, u srijedu pretresla objekte i automobile Sebastijana Vasilja i Jasmina Penje, te G. H, sva trojica iz Kaknja.

Kod Vasilja su našli i oduzeli pištolj "Zastava", kalibra 6,35 mm, 54 metka, 16,86 grama narkotičkih sredstava, pribor za konzumiranje droge, laptop, dva mobitela i tri ultra kartice za dopunu.

Kod Penje je pronađen pištolj "Škorpion", kalibra 7,65 mm, 12 metaka istog kalibra, novčanicu od 50 eura za koju se sumnja da je falsifikat, te plastičnu vrećicu s narkotičkim sredstvima.

Pregledom broja šasije automobila "volvo" ustanovljeno je da je došlo do krivotvorenja njenog broja, dok su na "audiju" zatečene tablice koje pripadaju drugom vozilu. Navedena vozila, kao i "opel kadet" koje koristi Penjo izuzeta su radi vještačenja. U stanu koji koristi G. H. policija nije pronašla ništa sumnjivo.

Vasilj i Penjo su nakon završenih pretresa lišeni slobode, te predani Kantonalnom tužilaštvu u Zenici. Sumnjiče se za kršenje Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije, dok je Penjo prijavljen i za krivotvorenje isprave i nedozvoljeno držanje oružja.

Pronađene materije za koje se sumnja da su droga, novčanica od 50 eura i drugi predmeti su poslani na vještačenje