Crna hronika
0

U izgorjelom vozilu nestalog Ajanovića izgorjela i nepoznata osoba

FENA
U mjestu Kruševica na lokalitetu Ratiš jučer oko 13 sati pronađeno je putničko vozilo marke "vw kombi" i tijelo nepoznate osobe koje je izgorjelo zajedno s vozilom.

U neposrednoj blizini vozila pronađene su i registracijske pločice (172-J-149) koje pripadaju navedenom vozilu, čiji je vlasnik Osmana Ajanovića, zvani Coca, (1959) iz naselja Gnojnica u općini Lukavac, a za kojim je MUP Tuzlanskog kantona raspisao potragu zbog prijave o nestanku.

Naime, Ajanović je 4. februara tim kombijem odvezao prijatelja u Banoviće i poslije toga nije se vratio kući niti se javljao rodbini. Sa sobom je imao oko 2.000 maraka u apoenima od po 20 maraka.

O događaju je obaviješten kantonalni tužitelj, patolog i inspektor protupožarne zaštite MUP-a Tuzlanskoga kantona, koji su izašli na lice mjesta i obavili očevid. Po naredbi tužitelja, tijelo je prevezeno u Univerzitetski klinički centar Tuzla radi obdukcije. Dalji rad na rasvjetljavanju navedenog događaja nastavit će pripadnici Službe krim policije tuzlanskoga MUP-a i Odjela krim policije Policijske uprave Lukavac, stoji u priopćenju iz MUP-a Tuzlanskoga kantona.