Crna hronika
0

U istragu pljačke na Sarajevskom aerodromu uključeno više policijskih agencija

FENA
Foto: AP
Foto: AP
U istragu u vezi s oružanom pljačkom koja se u srijedu poslijepodne dogodila na Međunarodnom aerodromu Sarajevo uključeno je više policijskih agencija, potvrdio je Jusuf Zornić, portparol Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS).
  • Više policijskih agencija sudjeluje u prikupljanju činjenica i operativnih podataka koji bi mogli biti značajni za istragu u ovom slučaju, kazao je Zornić, uz opasku da u interesu istrage ne može detaljnije komentirati njen dosadašnji tok.

Prema njegovim riječima, nadležnost za vođenje istrage u vezi s pljačkom u kojoj je, prema nezvaničnim informacijama, otuđeno najmanje 2,5 miliona KM „ABS Banke“, preuzelo je Kantonalno tužiteljstvo Sarajevo.

U Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo nisu željeli detaljnije komentirati dosadašnji tok istrage, uz napomenu da će u toku dana uputiti zvanično saopćenje ili održati pres-konferenciju na kojoj će javnost informirati u vezi s dosadašnjim saznanjima.

Četiri nepoznate osobe preobučene u policijske uniforme i naoružane automatskim puškama jučer su nešto prije 15 sati iz Airport kargo centra, prostora gdje se odlaže roba i stvari, ukrali torbu s novcem nakon što su prethodno razoružali dva pripadnika Granične policije BiH.

Na mjestu događaja uočen je terenac "audi-Q-7" kojim su se pljačkaši dovezli, te potom napustili aerodrom, a radi se o vozilu koje je nešto kasnije zapaljeno i pronađeno na lokalitetu devastirane kasarne "Nedžarići".

Pljačkaši su, najvjerovatnije, drugim automobilom pobjegli u nepoznatom pravcu.