Poznati kriminalac
34

U Istočnom Sarajevu uhapšen Stefan Samardžija, osumnjičen za ubistvo u Banjoj Luci

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sinoć su na području Istočnog Sarajeva slobode lišili jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo Damira Ostojića.

Kako RTRS nezvanično saznaje radi se o Stefanu Samardžiji iz Istočnog Sarajeva, koji je od ranije poznat policiji.

Damir Ostojić ubijen je u Banjoj Luci 5. septembra prošle godine, a tada je ranjena njegova supruga Sanda Jošić.

Iz MUP-a RS su naveli da je tada u Kozarskoj ulici u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, upotrebom vatrenog oružja povrijedila dvije osobe.

Mediji su objavili da je najmanje 15 čahura pronađeno na mjestu ubistva Ostojića i ranjavanja njegove supruge, a na koje je vatra otvorena iz zasjede, dok su se automobilom vraćali kući.

Samardžija je posljednji put hapšen u aprilu prošle godine u Istočnom Sarajevu zbog sumnje da je 8. aprila pucao na dvije osobe, a zatim i prijetio policajcu.

Samardžiju su teretili se sumnjiči za tri krivična djela, odnosno da je napao službeno lice u vršenju službene radnje, izazivao opću opasnost, a na teret mu se stavljala i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija.

Također, on se sumnjičio i da je učestvovao u ubistvu sarajevskih policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehović u oktobru prošle godine na Alipašinom Polju.