Fingiranje nezgoda
77

U Istočnom Sarajevu uhapšen muškarac po potjernici sarajevske policije

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo uhapsili su Adija Đ., koji se sumnjiči da je bio dio grupe koja je fingirala saobraćajne nezgode u Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Palama, Sokocu i drugim mjestima.
Nakon velike akcije MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a RS, koja je izvedena prošle sedmice, Adi Đ. je bio u bjekstvu, a kako nezvanično saznajemo, jučer je uočen na području Istočnog Sarajeva.

Nakon što je prijavljeno, brzom intervencijom policije on je uhapšen prema potjernici koju je raspisala sarajevska policija.

Općinski sud u Sarajevu prošle sedmice je odredio jednomjesečni pritvor za 12 osoba, među kojima je i šest policijskih službenika.

Oni su osumnjičeni za višestruke prevare osiguravajućih društava s ciljem naplate štete nakon fingiranja saobraćajnih nezgoda s materijalnom štetom. Informacije o namještanju nezgoda, kako nezvanično saznajemo, prijavila su osiguravajuća društva koja su pretrpjela finansijske gubitke zbog prevara osumnjičenih.

Akcija "Kontakt" je rezultat višemjesečne istrage i intenzivnog rada na rasvjetljavanju i dokumentovanju više krivičnih djela za koja su osumnjičeni članovi organizovane kriminalne grupe.