Teslić
0

U igri pištoljem stradao petnaestogodišnjak

FENA
Petnaestogodišnji M.B. iz naselja Barići u općini Teslić sinoć je oko 21.30 iz nehata ubio svog vršnjaka Borislava Todorovića.

Prema do sada prikupljenim saznanjima, M.B. je zajedno sa prijateljem i komšijom Borislavom Todorovićem boravio u kući u kojoj živi sa porodicom, gdje je u jednoj od prostorija pronašao očev pištolj i u namjeri da pokaže Todoroviću, oružje donio u sobu gdje su boravili.

Tokom pregleda pištolja, došlo je do opaljenja prilikom čega je Todorović zadobio prostrelnu ranu u predjelu grudnog koša, nakon čega je prevezen u Dom zdravlja Teslić, gdje je dežurni ljekar konstatovao smrt.

Uviđaj lica mjesta izvršila je kriminalistička policija Policijske stanice Teslić.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, koja je izvršena u prisustvu jednog od roditelja, M.B. je jutros uz saglasnost tužioca, pušten na slobodu nakon što je bio uhapšen.

Nakon dokumentovanja, protiv M.B. Okružnom tužilaštvu Doboj bit će podnesen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu nehatno lišenje života.

Na osnovu naredbe dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Doboj, danas će u Opštoj bolnici "Sveti apostol Luka" u Doboju, biti izvršena obdukcija nad tijelom preminulog.

O navedenom događaju obaviješten je Centar za socijalni rad Teslić, saopćeno je danas iz CJB Doboj.