Crna hronika
0

U Hercegovačko-neretvanjskom kantonu opći kriminal

FENA
Za protekla 24 sata na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 12 prijava građana koje se odnose na opći kriminal, saopćeno je iz MUP-a tog kantona.

U oblasti javnog reda i mira registrovana su 2 prekršaja, i to u Čitluku 1 i u Mostaru 1.

U oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo ozljede neutvrđenog stepena.

Jučer je u PS Prozor-Rama prijavljeno da je tokom noći u mjestu Ustirama od strane nepoznatog počinioca iz tmv marke "mercedes" otuđeno oko 150 l dizel goriva. Upoznata je krim. policija i preduzete su potrebne mjere.

U PS Konjic jučer je prijavljeno da je tokom noći od strane nepoznatog počinioca izvršena provalna krađa u šinsko vozilo "rema", pri čemu je iz rezervoara otuđeno oko 150 l dizel goriva. Upoznata je krim. policija, izvršen je uviđaj i preduzete su potrebne mjere.

Jučer je u PS Stolac prijavio direktor preduzeća "Rener" da su od strane nepoznatog počinioca otuđene 2 uljne crpke za autobus, 2 tromble, 1 glavčina, te 4 gurtne koje je pronašao na otpadu u mjestu Gorica. Pripadnici policije su došli do saznanja da je navedene dijelove otuđio S.P. (1980) iz Stoca, nad kojim je urađena krim. obrada.

Jučer u 18 sati dogodila se saobraćajna nezgoda u mjestu Padalovine u opštini Čitluk u kojoj su učestvovali Ivo M. iz Čitluka s vozilom marke "peugeot" i biciklist A.Z. (1999) iz Čitluka koji je zadobio povrede neutvrđenog stepena. Na lice mjesta pozvana je Hitna pomoć. Upoznat je nadležni tužilac i izvršen je uviđaj.

U Ulici K. Tomislava u Prozoru/Rami jučer se dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je Stipo K. (1981) iz Zagreba vozilom marke "bmw" udario u terasu cafe bara "Energgy". Vozač je upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola. Izvršen je uviđaj i preduzete su potrebne mjere, stoji u saopćenju kantonalnog MUP-a.