Crna hronika
0

U Hercegovačko-neretvanjskom kantonu 4 saobraćajne nesreće

FENA
U protekla 24 sata na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 14 prijava građana koje se odnose na opći kriminal, saopćeno je iz MUP-a tog kantona.

U oblasti javnog reda i mira registrovana su 4 prekršaja, i to na području Mostara 2 i na području Konjica 2.

U oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovane su 4 saobraćajne nesreće u kojima je jedno lice smrtno stradalo, dok je jedno lice teže ozlijeđeno.

Radnici Odjeljenja krim. policije PU Čapljina operativnim radom na terenu došli su do saznanja da se u mjestu Šuškovo naselje u Čapljini u plasteniku koji koristi M.B. (1985) iz Šuškova naselja nalazi zasađeno 18 stabljika koje svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju. Radnici OKP-a izišli su na lice mjesta, te navedene stabljike počupali i uz potvrdu izuzeli. M.B. je doveden u prostorije Policijske uprave zbog kriminalističke obrade, a o svemu je upoznat nadležni tužilac.

Jučer u 20.05 sati dogodila se saobraćajna nesreća na NGM u Mostaru u kojoj je Mario L. (1985) iz Mostara, vozilom marke "bmw" udario u stub električne rasvjete. Isti je smrtno stradao. U vremenu od 20.20 do 21.35 sati saobraćaj je preusmjeravan preko Lučkog mosta. Posmrtni ostaci Maria L. prevezeni su u mrtvačnicu Bijeli Brijeg. Upoznat je nadležni tužilac i izvršen je uviđaj.

Jučer se dogodila saobraćajna nezgoda na putu M-6, u mjestu Masline. U nesreći su učestvovali Janez T. (1977) iz Bobanova sela s vozilom marke "opel vektra" i Faruk Z. iz Maslina koji je upravljao motokultivatorom (freza) s prikolicom. Teže ozljede zadobio je Faruk Z.. O ovome je upoznat nadležni tužilac i izvršen je uviđaj, stoji u saopćenju kantonalnog MUP-a.