Crna hronika
0

U Hercegovačko-neretvanjskom kanatonu jedna osoba smrtno stradala

FENA
Na području Hercegovačko-neretvanske županije za protekli vikend zabilježene su 33 prijave koje se odnose na opći kriminalitet, priopćeno je iz MUP-a te županije.

U oblasti sigurnosti prometa zabilježene su 24 prometne nezgode u kojima je jedna osoba smrtno stradala. Također, jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede, jedna osoba ozljede neutvrđenog stupnja i šest osoba lake tjelesne ozljede.

Prometna nezgoda dogodila se u Tasovčićima, na raskrižju magistralnih cesta M-17 i M-6 u kojoj je smrtno stradala suvozačica na motociklu Laura F. (1951) iz Italije. U nezgodi su sudjelovali i Marko D. (1988) iz Gorice s vozilom marke "audi 100" i Ivan G. (1948) iz Italije s motociklom marke "honda" koji je nakon ukazane prve pomoći prevezen u KBC Mostar. Na lice mjesta pozvani su Hitna pomoć i vatrogasci. Izvršen je očevid, a po odobrenju tužiteljice Marko D. je zadržan u prostorijama PU Čapljina.

Jutros u 4,10 sati u PS Mostar Centar je prijavljeno da na parking prostoru u Ulici kralja Zvonimira u Mostaru gori vozilo. Patrola policije je na licu mjesta utvrdila da se radi o vozilu marke "vw pollo". Požar su ugasili djelatnici Vatrogasne postrojbe.

Don Ivan P. 8. srpnja prijavio je PU Mostar da je nepoznati počinitelj provalio u Župni ured "Sv. Mateja“ na Rudniku. Prema njegovoj izjavi, otuđen je laptop marke "asus" i nešto novca.

PS Konjic je prijavljeno da je u jutarnjim satim nepoznati počinitelj otuđio drveni čamac dužine 5 metara koji se nalazio u zaljevu Jablaničkog jezera, u mjestu Kostajnica. S tim je upoznata krim. policija, te su poduzete potrebne mjere.

PS Mostar Centar je 7. srpnja prijavljeno da je nepoznati počinitelj otuđio vozilo marke "škoda octavia". Sa slučajem je upoznata patrola policije na terenu, te su poduzete potrebne mjere.

Prometna nezgoda se 6. srpna dogodila u mjestu Bradina u kojoj su lake tjelesne ozljede zadobili Midhat A. (1980) iz Sarajeva koji je upravljao s vozilom marke "opel kadet" i suvozačica Amra A.. Ajka N. (1969) iz Jablanice, koja je upravljala vozilom marke "fiat punto", zadobila je teške tjelesne ozljede te je zadržana na liječenju.

Oko, 17,30 sati istoga dana u PS Mostar Centar je prijavljeno da gori trava i nisko raslinje na Bišću polju, te da se vatra širi prema Energopetrolovoj benzinskoj crpki. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je utvrdila da je oštećen kontejner koji koristi JP „Vodovod“, a u kojemu se nalazi agregat. Operativnim radom došlo se do saznanja da je požar izazvao S.A. (1950) iz Konjica koji je uhićen. S navedenim upoznat nadležni tužitelj, a šteta će se utvrditi tijekom današnjeg dana.

Također, toga dana u 8,20 sati u PS Stolac je prijavljeno da je na lokalitetu Borojevića, općina Stolac, izbio požar u kojemu gori trava i nisko raslinje. Požar je lokaliziran u 10,30 sati. Istoga dana, u 9,50 sati, izbio je manji požar i na lokalitetu Barana-Stolac u kojemu je također gorjela trava i nisko raslinje, a koji je lokaliziran u 11,50 sati.

Trava i nisko raslinje gorili su i u 14,15 sati u Strugama, općini Čapljina. Patrole policije je utvrdila da je požar izbio u blizini kuće Josipa M. (1949), te da je isti prilikom gašenja požara zadobio manje opekotine. Požar je lokaliziran u 15,15 sati.