Granične policije BiH
0

U Grudama zaplijenjene cigarete i duhan vrijedni preko 20 hiljada KM

G. Š.
Foto: Granična policija BiH
Foto: Granična policija BiH
Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gorica, 13. decembra 2023. godine, zaplijenili su 5.520 kutija cigareta bez akciznih markica i sa akciznim markicama sa područja Kosova.

Kako navode iz Granične policije, cigarete su otkrivene prilikom pregleda tovarnog prostora teretnog motornog vozila Mercedes, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području općine Grude.

"Vozilom je upravljao M.M. (35.), državljanin Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske", naveli su iz Granične policije BiH.

Ističu da su o događaju obaviješteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su nalozima izvršeni pretres osobe, vozila i stambenih objekata koje koristi osumnjičeni.

"U tovarnom prostoru vozila otkriveno je 4.500 kutija cigareta, dok je pretresom stambenih objekata otkriveno 1.020 kutija cigareta, određena količina rezanog duhana, novac i drugi dokazni materijali", pojasnili su iz Granične policije BiH.

Ističu da će protiv osumnjičenog M.M., Tužilaštvu BiH biti dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, nedozvoljen promet akciznih proizvoda i nedozvoljeno skladištenje robe Krivičnog zakona BiH.

Navode,da su cigarete, duhan, kao i drugi dokazni materijali privremeno oduzeti, te da se tržišna vrijednost zaplijenjene robe procjenjuje na više od 20 hiljada KM.