Crna hronika
2

U Grmuši kod Bihaća policija pronašla laboratorij za proizvodnju droge

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Pripadnici Odjeljenja za sprečavanje zloupotrebe droga, Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUPUSK) jutros su prilikom izvršenja pretresa porodične vikend-kuće u naselju Grmuša kod Bihaća, pronašli opremljen laboratorij za kontrolirani uzgoj i proizvodnju kanabis sative, te značajne, veće količine zasađenih stabljika, kao i sušene marihuane, koja je spremna za distribuciju.

Ovo je novinarima izjavio glasnogovornik Policije USK-a Ale Šiljdedić, dodajući da se još obavlja uviđaj na licu mjesta, te da je u toku kriminalistička istraga radi pronalaska svih osumnjičenih osoba, za koje se u ovom trenutku, kako je kazao, zasigurno zna da ih je više.

"Neka lica, koja se sumnjiče za izvršenje ovog krivičnog djela trenutno nisu na području BiH. U narednih nekoliko dana ćemo imati zasigurno više informacija i mislim da će se istraga proširiti na veći broj lica, koja su proizvodila, a nakon toga stavljala u promet opojna sredstva", istakao je Šiljdedić.

Dodao je da radi zaštite kriminalističke istrage ne može dati više podataka o tome da li su neke osobe već privedene.

"Mogu zasigurno reći da imamo i određena lica za koja znamo da su učestvovala u izvršenju krivičnog djela, bit će određenih privođenja i u toku dana, a naravno i u narednih nekoliko dana", kazao je Šiljdedić.

Prema njegovim riječima, vlasnik vikend-kuće je objekt iznajmio prije godinu dana i nije mu imao pristup. Policija smatra da vjerovatno nije umiješan u ovo krivično djelo, ali će to istraga pokazati.