Dvodnevna akcija
119

U Gračanici zaplijenjeno 70 kilograma droge vrijedne 400 hiljada KM, jedna osoba uhapšena

A. K.
Foto: MUP TK
Foto: MUP TK
Na području Gračanice izvedene su policijske akcije u kojima je zaplijenjeno 70 kilograma droge, a jedna osoba je uhapšena te je u toku njeno dalje procesuiranje.

Kako navode iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, njihovi službenici iz Gračanice jučer su postupajući po dojavi policije MUP-a RS da se vozilo Škoda Octavia nije zaustavilo na kontrolnim punktovima u nadležnosti Doboja i Doboj Istoka, proveli intenzivnu potragu.

"Vozilo su pronašli i locirali na području PS Gračanica, a tom prilikom zatekli su jednu osobu koja je po nalogu postupajućeg tužioca Tuzlanskog kantona uhapšena", navode iz kantonalne policije.

Foto: MUP TK
Foto: MUP TK

Također, po nalogu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, su poduzete dalje mjere i radnje te je danas izvršeno i pretresanje vozila po naredbi Općinskog suda Gračanica.

"Tom prilikom pronađeno je i privremeno oduzeto: tri transportne torbe u kojima se nalazilo 70 paketa sa oko 70 kg zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis Sativa – tržišne vrijednosti od 350.000 do 400.000 KM, novac u različitim apoenima u vrijednosti oko 11.000 eura, mobilni telefon, vozilo Škoda Octavia i drugi predmeti koji se dovode u vezi sa počinjenjem krivičnog djela", precizirali su iz policije.

Foto: MUP TK
Foto: MUP TK

Osumnjičena osoba je nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj sa dokazima, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, predato Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležno postupanje.