CJB Istočno Sarajevo
0

U Foči uhapšeno pet lica zbog krijumčarenja

SRNA
Policija u Foči uhapsila je pet lica - jednog državljanina BiH i četiri albanska državljanina koji su ilegalno prešli državnu granicu, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Uhapšena su lica čiji su inicijali V.Nj. (34), državljanin BiH i albanski državljani - dvadesetogodišnja M. D. i tri sedamnestogodišnja maloljetnika P. T, D.V. i B.J. Albanski državljani bili su u putničkom vozilu "golf 2" vlasništvo V.Nj. za koga se sumnja da je počinio krivično djelo krijumčarenje lica.

Radnici kriminalističke policije uzeli su izjave od uhapšenih, a prilikom uzimanja izjava od tri maloljetna lica bio je prisutan radnik Centra za socijalni rad.

O događaju su juče upoznati dežurni tužilac, Granična policija BiH - Jedinica "Hum", Agencija za istrage i zaštitu i Služba za poslove sa strancima Ministarstva bezbjednosti BiH.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče na magistralnom putu Foča - Sarajevo u mjestu Tuhalji teške tjelesne povrede zadobio je suvozač u putničkom vozilu "opel frontera" B.M. (29), dok su vozač B.E. (24) i putnik M.D. (16) lakše povrijeđeni.

Nesreća se dogodila kada je vozač B.E. prilikom preticanja autobusa izgubio kontrolu nad vozilom i sletio u kanjon rijeke Bistrice, dubok oko 50 metara. Povrijeđenima je ukazana  ljekarska pomoć u Kliničko-bolničkom centru u Foči.	

Policijska stanica Trnovo uručila je prekršajni nalog I.F. (19), koji je u alkoholisanom stanju, putem telefona vrijeđao dežurnog radnika u Policijskoj stanici.