Crna hronika
0

U Federaciji u toku vikenda 112 krivičnih djela

FENA
Na području Federacije BiH tokom vikenda registrirano je 112 krivičnih djela, 91 slučaj narušavanja javnog reda i mira te 176 saobraćajnih nesreća, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Riječ je o pokušaju silovanja u Kantonu 10, razbojništvu u Kantonu Sarajevo, zatim razbojništvu u pokušaju, dva slučaja nasilja u porodici, dva izazivanja opće opasnosti i nanošenju lakših povreda, sve u Tuzlanskom kantonu, kao i nanošenju težih povreda i dvjema povredama mira pokojnika u Srednjobosanskom kantonu.

Registrirana su i dva ugrožavanja sigurnosti u HNK-u, falsificiranje novčanica u ZDK-u, šest oštećenja tuđe stvari (po tri u ZDK-u i HNK-u), kao i 38 teških krađa: USK- jedna, Tuzlanski - četiri, ZDK i SBK - po tri, Hercegovačko-neretvanski - pet i Kanton Sarajevo - 22).

Desile su se i 23 krađe, od kojih tri u Tuzlanskom, sedam u Srednjobosanskom, jedna u Hercegovačko-neretvanskom i dvije u Zapadnohercegovačkom kantonu.

U ZDK-u registrirane su dvije, a u SBK-u jedna provalna krađa, dok je 28 ostalih krivičnih djela učinjeno u USK-u, TK-u, ZDK-u, BPK-u, HNK-u, Zapadnohercegovačkom, Kantonu Sarajevo i Kantonu 10.

Slučajevi narušavanja javnog reda i mira registrirani su u Unsko-sanskom kantonu - 14; Kantonu Tuzla - 12; Zeničko-dobojskom - 24; Bosanskopodrinjskom - dva; Srednjobosanskom - 11; Hercegovačko-neretvanskom - šest; Zapadnohercegovačkom - tri; Kantonu Sarajevo - 16 i Kantonu 10 - tri.

Bilans 176 saobraćajnih nesreća je smrtno stradala osoba, i to u Zeničko-dobojskom kantonu te 15 osoba s težim i 29 osoba s lakšim povredama. Povrede neutvrđenog stepena zadobilo je deset osoba.