Crna hronika
0

U Federaciji 157 saobraćajnih nesreća

FENA
Proteklog vikenda na putevima u Federaciji dogodilo se i 157 saobraćajnih nesreća u kojima je deset osoba teže, 26 lakše povrijeđeno, dok za jednu osobu nije utvrđen stepen povrede.

U Kantonu Sarajevo registrirana je 41 saobraćajna nesreća, Zeničko-dobojskom 25, Tuzlanskom 20, Srednjobosanskom 18, Unsko-sanskom 17, Hercegovačko-neretvanskom 10, Kantonu 10-Livno pet, Posavskom i Zapadnohercegovačkom po četiri.

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih MUP-ova, na području FBiH tokom proteklog vikenda evidentirana su 183 krivična djela.Od toga, registrirana su dva razbojništva, djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja droga, silovanje, sedam nasilja u porodici, krivotvorenje isprava, dva falsificiranja novčanica te 14 oštećenja tuđe stvari.

Evidentirane su i 72 teške krađe, najviše u Kantonu Sarajevo - 36, zatim 29 krađa , najviše u Zeničko-dobojskom kantonu - devet, 12 provalnih krađa od kojih je u Srednjobosanskom kantonu bilo osam te dvije šumske krađe u Bosanskopodrinjskom kantonu.

Među registriranim krivičnim djelima su i 62 narušavanja javnog reda i mira u kojima su dvije osobe lakše povrijeđene.