Crna hronika
0

U FBiH 88 krivičnih djela i 43 saobraćajne nezgode

FENA
Na području Federacije BiH u protekla 24 sata registrirano je 88 krivičnih djela. Dogodile su se 43 saobraćajne nezgode, u kojima je jedna osoba teže, a 14 lakše povrijeđene.

Prema podacima Federalne uprave policije, u Kantonu Sarajevo desilo se 19 teških krađa, razbojnička krađa i sedam krađa. Na području Unsko-sanskog kantona desile su se dvije teške krađe i nasilje u porodici.

U Tuzlanskom kantonu zabilježeno je šest teških krađa i tri krađe, u Zeničko-dobojskom osam provalnih krađa, pet krađa, dva oštećenja tuđe stvari i posjedovanje droga.

Šumska krađa prijavljena je u Bosanskopodrinjskom kantonu, a na prodručju Srednjobosanskog šest teških krađa, krađa te napad na ovlaštenu službenu osobu.

Tri teške krađe i tri krađe dogodile su se u Hercegovačko-neretvanskom kantonu te po dvije krađe u Zapadnohercegovačkom kantonu i Kantonu 10.

Registrirano je 25 slučajeva narušavanja javnog reda i mira ( u Kantonu Sarajevo - pet; Unsko-sanskom - dva; Kantonu Tuzla - tri; Zeničko-dobojskom - tri; Srednjobosanskom - četiri; Hercegovačko-neretvanskom kantonu - pet; Zapadnohercegovačkom - dva; Kantonu 10 - jedno narušavanje javnog reda i mira).