Bilans sinoćnje večeri
451

U dvije tuče u Sarajevu izbodene tri osobe

Piše: A. Dž.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Četiri osobe, od kojih dvije teško, povrijeđene su sinoć u Sarajevu u dvije odvojene tuče. U tri slučaja povrede su nanesene oštrim predmetom, najvjerovatnijem nožem, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Oko 22 sata u ulici Obala Isa bega Ishakovića bb došlo je do tuče u kojoj su učestvovali maloljetni G. R. (1996. godište) , E. T. (1993.) i maloljetni O. D. (1997.), svi iz Sarajeva.

E. T. je tom prilikom zadobio više ubodnih rana te mu je ljekarska pomoć ukazana na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Kako nam je kazala glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić on je dovezen sa tri ubodne rane u predjelu grudnog koša i posjekotinom na glavi. Smješten je na Klinici za torakalnu hirurgiju.

Drugi učesnik ove tuče, maloljetni O.D., dovezen je sa povredama koje je zadobio od udaraca u glavu. Nakon intervencije ljekara pušten je kući.

Službenici Prve PU uhapsili su G. R. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje te je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

Teške povrede nakon tuče u ulici Mula Mustafe Bašeskije

Samo sat i pol kasnije u ulici Mula Mustafe Bašeskije broj 41 potukli su se M. D. (1979.), D. M. (1976.) i F. A. (1967.). F. A. je oštrim predmetom povrijedio M. D. i D. M. u predjelu lica i stomaka te ramena.

Povrijeđenima je pomoć ukazana na KCUS-U, gdje su kod M. D. konstatirane teške povrede opasne po život.

"M.D. (1979.) je dovezen sa ubodnom ranom u predjelu abdomena, operisan je i trenutno je stabilan dok je D.M. (1976.) imao ubodnu ranu u predjelu grudnog koša. On je ušiven i pušten kući", kazala je Jandrić za Klix.ba.

Nad F. A. će biti provedena kriminalistička obrada u vezi počinjenja ovog djela.