Crna hronika
0

U dvije saobraćajne nesreće smrtno stradali pješaci

FENA
U dvije saobraćajne nesreće koje su se dogodile tokom jučerašnjeg dana na području Centra javne sigurnosti Banje Luke smrtno je stradalo dvoje pješaka.

Na magistralnom putu Banja Luka - Klašnice u ulici Ivana Gorana Kovačića jučer oko 15.10 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali R.S. (1949.), iz Banje Luke, koji je upravljao vozilom ''kia sorento'' i pješakinja Radojka Popović (1938.), iz Banje Luke, koja je u nesreći zadobila teške povrede od kojih je nedugo zatim preminula.

Pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja CJB Banja Luka izvršili su uviđaj i konstatovali da je do nesreće došlo kada je vozilo ''kia sorento'', krećući se desnom stranom kolovoza, kojom se kretala i pješakinja Radojka Popović, udarilo pješakinju u momentu kada je pokušala da pređe na suprotnu stranu kolovoza.

Povrijeđena je prevezena u Klinički centar Banja Luka, na Kliniku za anesteziju i reanimaciju gdje je oko 18.30 sati podlegla od zadobijenih povreda.

Istog dana, na magistralnom putu Gradiška - Kozarska Dubica, u mjestu Draksenić, oko 21.45 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali T.O. (1956.) iz Kozarske Dubice vozilom ''zastava 128'' i pješak Milan Gajić (1955.) iz Kozarske Dubice koji je u ovoj saobraćajnoj nesreći smrtno stradao.

Uviđaj su izvršili pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Prijedor i konstatovali da je do saobraćajne nesreće došlo na taj način što je vozač krećući se desnom kolovoznom trakom vozilom udario pješaka koji se također kretao desnom stranom kolovoza.