Crna hronika
0

U Doboju uhapšeno pet osoba osumnjičenih za iznudu

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Policija u Doboju uhapsila je pet osoba koje su prijetnjom upotrebe oružja utjerivale novčana dugovanja.

Tokom vikenda slobode su lišeni G.M., O.T., G.J., B.M. i N.Đ., svi iz Doboja, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo iznuda, potvrđeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Oni su 25. aprila, u poslijepodnevnim satima, ušli u sobu koju Ž.T. koristi kao alternativni smještaj u Domu penzionera u Doboju, prilikom čega je G.M. u ruci držao pištolj, a N.Đ. automatsku pušku.

Potom je G.M., uz prijetnju upotrebe pištolja, tražio novac u iznosu od 100 KM koji mu Ž.T. duguje, a prijetnje mu je upućivao i G.J. kome isti duguje 130 KM.

Oštećeni nije imao novac pa je njegova djevojka koja se također nalazila u sobi obezbjedila traženi iznos novca.

Prilikom izlaska iz stana O.T. je stisnutom šakom više puta udario Ž.T. u predjelu glave i tijela nanijevši mu tjelesne povrede te mu je ukazana ljekarska pomoć u dobojskoj bolnici.

Na osnovu naredbe Okružnog suda Doboj izvršeni su pretresi stanova izvršilaca, prilikom čega je u stanu koji kao član domaćinstva koristi N.K. pronađen i izuzet okvir za automatsku pušku i drugi predmeti, dok je u stanu koji koristi O.T. pronađeno i izuzeto 228 sjemenki koje po svom izgledu asociraju na sjemenke indijske konoplje.

Na travnjaku u blizini zgrade u kojoj stanuje i gdje je lišen slobode G.M. pronađen je i izuzet pištolj za koji postoji osnov sumnje da je korišten prilikom izvršenja krivičnog djela.

Uhapšeni su, nakon izvršene kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, jučer predati u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj.

Nakon vještačenja pronađenih sjemenki protiv O.T. bit će preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.