Crna hronika
9

U Doboju pretučen učenik

FENA
Učenik Ekonomske škole u Doboju Senad Ahmić pretučen je sinoć oko 19.30 sati na autobuskoj stanici u Doboju

Incident se dogodio dok je Ahmić čekao autobus, a pretukla ga je grupa nepoznatih mladića. Nanesene su mu tjelesne povrede i javio se u Dom zdravlja u Doboju.

Policija je zabilježila incident i u toku je istraga, kazao je Agenciji Fena Murvet Barjaktarević, predsjednik Općinskog odbora Stranke za BiH, predsjednik Islamske zajednice regije Doboj i odbornik u Skupštini opštine Doboj.

"Zvao sam jutros policiju, oni kažu da su našli dvojicu počinilaca, a za ostalim se još traga", kazao je Barjaktarević, dodavši da je ovaj napad "na nacionaloj osnovi, jer kad god se desi neki incident uvijek su Bošnjaci pretučeni, nikad neko drugi".

"U zadnje vrijeme u Doboju svakih 10-15 dana se dese ovakve incidenti u kojima su bošnjačka djeca pretučena i gdje bošnjačka djeca nemaju sigurnosti. Incidenti se dešavaju po školi, školskim terenima i po gradu", kazao je Barjaktarević.

Forum za bezbjednost građana u Doboju ne funkcionira, a potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović ne poduzima ništa niti se oglašava ni u jednoj situaciji koja se dešava u RS-u. Čak je prije tri mjeseca rekao da je situacija u RS-u što se tiče Bošnjaka izuzetno bezbjedna, što nije tačno, kazao je Barjaktarević.