|

U Doboju oduzeto više od pola kilograma heroina

U Doboju oduzeto više od pola kilograma heroina
0
F
FENA
7.7.2017. u 16:19
14
komentara
0

dijeljenja
U Doboju oduzeto više od pola kilograma heroina Foto: Ilustracija
Policija u Doboju od početka godine oduzela je više od pola kilograma opojne droge heroin. U periodu od 1. januara do 30. juna ove godine proveli su više akcija tokom kojih je otkriveno 12 krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga.
Okružnom javnom tužilaštvu podnijeli su 10 izvještaja protiv 14 osoba, od kojih je devet lišeno slobode, a za pet je određena mjera pritvora.

Izvršena su 32 pretresa, od toga 12 stanova, osam vozila i 12 osoba.

Tokom akcije "Sava" koju su, 28. juna ove godine, policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU Doboj proveli u koordinaciji s Upravom kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske i u saradnji s MUP-om ZDK i MUP-om Posavskog kantona, lišeno je slobode pet osoba (J.U. iz Zenice, M.B., S.M. i B.M. iz Bosanskog Broda i M.M. iz Odžaka, u Federaciji BiH), zbog osnova sumnje da su kao organizirana grupa vršili nabavku i prodaju opojne droge heroin.

"Pronađeno je i izuzeto ukupno 537,65 grama heroina, a uhapšeni su 29.juna ove godine, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga predati u nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu Doboj, nakon čega im je određena mjera pritvora", podsjeća se u saopćenju iz Policijske uprave Doboj.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...