Crna hronika
278

U Doboju napadnuti navijači BiH, oštećena tri vozila, povrijeđena jedna osoba

Piše: D. B.
Nakon sinoćnje kvalifikacijske utakmice u Zenici za odlazak na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine, koju je reprezentacija BiH izgubila od Slovačke rezultatom 1:0, napadnuti su bh. navijači koji su prolazili kroz Doboj, a jedan od njih je lakše povrijeđen.

Kako je za portal Klix.ba potvrđeno u PS Doboj 1, incident je prijavljen u 23:40 sati. Nepoznata osoba je prijavila da tri mlađe, zasad nepoznate osobe, bacaju kamenje na vozila bh. navijača na raskrsnici magistralnog puta M17 i ulice Svetog Save u Doboju. Na mjesto događaja je poslana patrola, ali policijski službenici nisu zatekli napadače, koji su bacanjem kamenja oštetili tri vozila, putnički Mercedes i Golf, kao i kombi marke Mercedes.

U incidentu je povrijeđen jedan navijač bh., koji je prevezen u Dom zdravlja Doboj, gdje su mu sanirane lakše tjelesne povrede, nakon čega je nastavio put. Policijski službenici PS Doboj 1 rade na rasvjetljavanju ovog slučaja i pronalasku počinitelja.

Prema riječima očevidaca, bh. navijače je napala grupa od osam mladića, koji su kidali zastave BiH, a potom motikama udarali po vozilima i na njih bacali kamenje. Oni tvrde da su policajci bili na 50 metara od mjesta na kojem se dogodio napad, ali da nisu željeli reagovati.