Tučnjava u diskoteci
0

U Čitluku privedeno 11 pripadnika Bad Blue Boysa

FENA
Diskoteka Frotea u Čitluku
Diskoteka Frotea u Čitluku
Jedanaest pripadnika Dinamove navijačke skupine Bad Blue Boys privedeno je u pritvor u noći između subote i nedjelje nakon masovne tučnjave u diskoteci Frotea kod Čitluka gdje su Boysi nasrnuli na zaštitare, policiju i goste, priopćila je policija.

"Nakon tri sporadična incidenta i dvije intervencija zaštitara u diskoteci, oko 03.05 sati oko 50 osoba, koji su se deklarirali kao navijači Dinama, napali su zaštitare, policiju i goste. U narušavanju javnog reda i mira ozlijeđena su dvojica policajaca i četvorica zaštitara.

Ukupno su 24 osobe zatražile liječničku pomoć u Hitnoj službi u Čitluku, a 11 osoba je privedeno. Svi su državljani Republike Hrvatske", izjavio je za Hinu glasnogovornik policije u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak.

Policija je uspjela zaustaviti izgrede nakon intervencije postrojbe Interventne policije iz Mostara i Čitluka.

Bošnjak je pojasnio kako se tijekom ovoga izgreda nisu mogli angažirati policijski specijalci. Zbog nesporazuma bošnjačkih i hrvatskih političkih stranaka, HNŽ trenutačno nema policijskoga ravnatelja koji je jedini ovlašten angažirati postrojbu specijalne policije. Protiv izgrednika će biti podnijete prijave.

Nogometaši Dinama dio zimskih priprema provode u Međugorju a ovoga vikenda nastupili su i na međunarodnom turniru Andrija Anković u mjestu Gabela kod Čapljine.