Crna hronika
22

U Čitluku nestala desetogodišnja djevojčica, policija i GSS na terenu

Piše: E. F.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Desetogodišnje djevojčica J. Ž. iz mjesta Vionica kod Čitluka nestala je u noći sa petka na subotu kada je otišla po stoku koja se nalazila na pašnjaku u blizini njene kuće.

Policijska uprava Čitluk je nedugo nakon odlaska djevojčice, oko 20:30 sati, obaviještena o njenom nestanku kao i pripadnici HGSS-a Čitluk.

Policija, ali i pripadnici gorske službe spašavanja proveli su burnu noć u potrazi za djevojčicom, no rezultata do ranih jutarnjih sati, nažalost, nije bilo.

"Dva tima, GSS Mostar i GSS Čitluk, su cijelu noć tragala po interesantnim tačkama, pravcima kretanja i objektima. Sada očekujemo dolazak ekipa GSS Jablanica, GSS Široki Brijeg te Interventnu spasilačku službu iz Mostara sa kojima počinjemo sistematsku potragu", kazao nam je Zdenko Marić, predsjednik GSS-a u BiH.

Djevojčica je srednje tjelesne građe, kestenjasto smeđe boje kose srednje dužine, visine 1.2 metra. Na sebi je u trenutku nestanka imala sivu majicu kratkih rukava, hlače-šarenu trenerku sa prugama.

Svi koji imaju bilo kakvu informaciju koja može pomoći u potrazi, neka se jave vođi potrage Žarku Peharu na mob. tel. 063 717 343 ili na dežurni mob. tel. GSSuBiH 063 11 22 33