Građani nezadovoljni
2

U četvrtak novi protesti na Stupu

Piše: N. J.
Građani Mjesne zajednice Stup najavili su mirne proteste 28. juna od 18 do 19 sati u ulici Nikole Šopa, na mjestu gdje je u saobraćajnoj nesreći smrtno stradao 10-godišnji dječak Hamza Marevac.

Nakon što nadležni organi za uklanjanje nelegalno postavljenih tezgi na pješačkim stazama u ovoj i ulici Hifzi Bjelevca, i pored upućenih zahtjeva, nisu reagirali, 24. juna je održan sastanak Inicijalnog odbora zbora građana MZ Stup, koji je donio odluku o organiziranju mirnih protesta.

Podsjećamo da je još 14. juna održan zbor građana sa članovima Savjeta MZ Stup, gdje je donesen zaključak o održavanju mirnih protesta.

Kako je rečeno, zbog nelegalnih tezgi na pješačkim stazama, postavljenih semafora koji nikad nisu profunkcionisali, neobilježenih pješačkih prelaza, nepropisno parkiranih vozila, neovlaštenog uzurpiranja prostora u ulici Hifzi Bjelevca, kulminiralo je nezadovoljstvo građana, saopćeno je iz Općine Ilidža.

Dječaka je na Stupu 6. juna usmrtio kamion, a prvi protesti održani su u naredna dva dana na mjestu nesreće, ali i ispred škole u Briješću, koju je dječak pohađao.