Crna hronika
0

U čarapi držao marihuanu

FENA
Službenici Jedinice Državne granične službe Kamensko su na ulazu u Bosnu i Hercegovinu, na Međunarodnom graničnom prijelazu Prisika, 9. februara u 14.15 sati kontrolirali vozilo BMW, registarskih oznaka ST 701-FP, vlasništvo L. B. iz K. Štafilića.

U trenutku kontrole, vozilom je upravljao državljanin BiH i Republike Hrvatske M. R., rođen 1979. godine u Livnu s prebivalištem u mjestu Prolog, općina Livno. Prilikom pregleda navedene osobe, kod njega je u lijevoj tenisici, u čarapi, pronađen novinski zamotuljak u kome se nalazila zelena biljna tvar u količini oko tri grama, a koja je svojim izgledom i mirisom asocirala na marihuanu, saopćeno je danas iz DGS-a BiH.

Preliminarnim vještačenjem, potvrđeno je da se radi o marihuani. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Hercegbosanskog kantona, koji je naložio da se sporna tvar oduzme i izvrši kriminalistička obrada.

Protiv navedene osobe podnesena je krivična prijava o počinjenom krivičnom djelu posjedovanje i uživanje droga.

Osoba M. R. je lišena slobode i u 16.00 sati sprovedena je na MGP Kamensko gdje je zadržan u pritvoru. Uz krivičnu prijavu, po naredbi tužioca, spomenuta osoba predata je kantonalnom tužilaštvu Hercegbosanskog kantona u Livnu.