{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Bugojnu pronađena laboratorija za uzgoj marihuane

26.7.2016. u 14:55
46
44
U Bugojnu pronađena laboratorija za uzgoj marihuane
46
Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Srednjobosanskog kantona su u nastavku aktivnosti na dokumentovanju krivičnog djela pokušaja ubistva izvršenog prije dva dana u Bugojnu, otkrili i laboratoriju za uzgoj marihuane.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Naime, pretresom stana osumnjičenog za pokušaj ubistva pronađena je skrivena prostorija ispod garaže, a u koju se ulazi kroz mali zamaskirani otvor. U prostoriji je uređena laboratorija za uzgoj marihuane, te su u tu svrhu zidovi prostorije obloženi aluminijskom folijom, postavljeno je posebno osvjetljenje potrebno za uzgoj, a prostorija je prozračivana instaliranim ventilatorom.

U laboratoriji je pronađeno više saksija, plastičnih boca i kanistera u kojima su zasađene stabljike marihuane dužine od 10 do 50 cm u ukupnoj količini od 47 komada.

Za ovo krivično djelo proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga osumnjičena je osoba inicijala D.I. rođen 1995. godine, a postoje osnovi sumnje da je i njegov otac, osumnjičen za pokušaj ubistva, znao za instaliranu laboratoriju.

Protiv D.I. će, nakon završenog vještačenja, biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Kantonalnom tužilaštvu Travnik.

Podsjećamo da je krivičnom djelu pokušaja ubistva R.V. iz Bugojna prethodio njegov sukob zajedno sa A.V. rođen 1991.godine iz Bugojna na jednoj strani sa I.D. na drugoj strani, upravo iz razloga što im I.D. nije dao tražene narkotike, nakon čega su ga fizički napali i uz upotrebu sile oteli određenu količinu novca.

I.D. se tada obratio za pomoć svom ocu, koji je po dolasku na lice mjesta pucao iz pištolja u R.V., ranivši ga u predjelu stomaka. Osobe R.V. i A.V. osumnjičene su za razbojništvo, te će protiv njih također biti podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Travnik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: