Utvrđuje se uzrok
0

U Brčkom izgorio automobil zastupnika Uroša Vojnovića iz Ujedinjene Srpske

A. K.
Uroš Vojnović (Foto: RAS Srbija)
Uroš Vojnović (Foto: RAS Srbija)
Noćas, dva sata iza ponoći je došlo do izbijanja požara na automobilu zastupnika u Skupštini Brčko distrikta iz Ujedinjene Srpske Uroša Vojnovića, potvrđeno je za Klix.ba. Vozilo je u potpunosti uništeno, a policija utvrđuje uzrok izbijanja vatre.

Policija Brčko distrikta noćas u 2:36 sati zaprimila je prijavu da u ulici Bosanskih kraljeva u tom gradu gori auto.

"Odmah nakon pijave na mjesto događaja su upućeni pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice, a policijski službenici Policije Brčko distrikta su utvrdili da je riječ o motornom vozilu marke Kia Fortage u vlasništvu V. U. koji je zastupnik u Skupštini Brčko distrikta", naveli su iz policije.

Kako saznaje Klix.ba, riječ je o automobilu Uroša Vojnovića iz Ujedinjene Srpske, koji je za Klix.ba potvrdio da je požar na automobilu prvenstveno primijetila njegova supruga, nakon čega je o događaju obavještena policija.

"Nemam nijedan razlog da vjerujem da je neko želio namjerno zapaliti automobil koji je relativno mlad. Za mene je ovo iznenađenje i nadam se da će policija i tužilaštvo otkriti uzrok požara, a onda će na osnovu toga vjerovatno poduzeti potrebne mjere", kazao je Vojnović za naš portal, istaknuvši da je vozilo u potpunosti uništeno.

Iz policije su naveli da pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta preduzimaju sve mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti u vezi događaja.