Putem Facebooka
25

U Bratuncu uhapšen muškarac koji je prijetio Aleksandru Vučiću

D. Be.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Zbog prijetnji predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i novinarima Happy TV putem Facebooka u Bratuncu je uhapšena jedna osoba, potvrđeno je u MUP-u Republike Srpske. Nezvanično, uhapšen je 41-godišnji Marinko Milošević.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS uhapsili su osobu inicijala M. M. iz Bratunca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela ugrožavanja sigurnosti i nedozvoljenog prometa oružja ili eksplozivnih materija, izjavila je načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Mirna Miljanović.

"Postupajući po zahtjevu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, utvrđeno je da je ova osoba na društvenoj mreži Facebook napravila više objava u kojima je uputio prijetnje predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i uredniku i novinarki televizije Happy Milomiru Mariću i Јovani Grgurević", kazala je Miljanović.

Prema njenim riječima, prenosi SRNA, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, u saradnji s Policijskom upravom Zvornik, izvršili su pretres objekata koje koristi uhapšena osoba, odakle su izuzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s navedenim krivičnim djelima.

Sve aktivnosti se provode pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina.