Akcija MUP-a RS
0

U Bratuncu uhapšen imam Mirsad Huseinović

Sarajevo-x.com
Bratunac
Bratunac
U akciji pripadnika specijalne policije MUP RS-a koja je provedena jutros u Bratuncu i Srebrenici radi otkrivanja osoba umiješanih u trgovinu ljudima i prostitucije, u Bratuncu su uhapšeni Nikola Rankić, direktor Srednjoškolskog centra, te profesori Milivoje Veselinović, Miloš Mitrović, Rade Ostojić, Ljubisav Jovanović i jedan pripadnik bratunačke stanice policije.

Nezvanično se saznaje da je među uhapšenim i imam Mirsad Huseinović iz bratunačkog sela Hranča, objavila je agencija FENA.

Također, prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao portal Sarajevo-x.com uhapšena su još dva profesora i dva pripadnika policije među kojima i jedan inspektor.

Cio slučaj pokrenut je nakon što je maloljetna Romkinja M. M. iz bratunačkog naselja Rakovac, otkrivena predozirana, nakon čega je smještena u "Sigurnu kuću".

Ona je navela spisak osoba koje su je iskorištavale, u čemu je posredovala njena nana Mevla, koja je također uhapšena.

"Podržavam sve akcije koje se sprovode u cilju implementacije zakona ali jutrošnja akcija nije bila u skladu sa svim demokratskim principima. Smatram da je MUP RS-a pravio senzaciju tokom hapšenja Ćamila Durakovića što nije u skladu sa zakonom", kazao je za Sarajevo-x.com Zulfo Salihović potpredsjednik Skupštine Općine Srebrenica, dodajući kako su već angažovali advokati kako bi se utvrdilo zbog čega je Duraković, zamjenik načelnika uhapšen.

Načelnik Općine Srebrenica Osman Suljić istakao je na današnjoj press konferenciji u Srebrenmici kako je hapšenjem Durakovića napravljena velika šteta toj općini.

"Angažovan neopravdano veliki broj policijaca pri njegovom hapšenju, hapšenje je napravljeno u instituciji Općine, a mediji su bili unaprijed obaviješteni o ovome događaju. Posljedice ove aktivnosti trebaju se razmatrati i u širem lokalnom i regionalnom kao i etničkom kontekstu jer mogu da šalju negativnu sliku o tretmanu svih građana ovog regiona, a posebno bošnjačkog naroda u Srebrenici", istakao je Suljić dodajući kako vjeruje da će istražni procesi dokazati da je neosnovanost optužbi protiv Durakovića.