Policija reagovala
1.2k

U Bosanskom Novom se potukle hodže, glavni imam prijavio napad

Klix.ba
Foto: Preporod
Foto: Preporod
U Bosanskom Novom je došlo do tučnjave u kojoj su učestvovala dvojica vjerskih službenika, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Bosanskom Novom Mustafa ef. Ihtijarević i nekadašnji glavni imam Elvir ef. Vakufac.

Kako je iz policije potvrđeno za Klix.ba, jučer je efendija Ihtijarević prijavio policiji napad, koji se dogodio 26. decembra u ugostiteljskom objektu "Venecija" u Bosanskom Novom.

Policijski službenici su postupili po prijavi i utvrdili da su navodi tačni, odnosno da Elvir Vakufac jeste fizički napao Mustafu Ihtijarevića. Protiv njega će biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka s obzirom na to da je počinio kršenje javnog reda i mira.

Kako nezvanično saznaje UNA iz dobro upućenih izvora, motiv napada je navodno bilo to što je glavni imam htio oduzeti ključeve vjerskog objekta bivšem imamu zbog toga što je sumnjao da se Vakufac bavi čitanjem zapisa, što prema učenju islama nije dozvoljeno.

Vakufac je navodno izazvao cijeli sukob, prvo verbalno, a zatim je i fizički nasrnuo na efendiju Ihtijarevića te mu zadao nekoliko udaraca.

O svemu će se raspravljati i na redovnoj sjednici Izvršnog odbora Medžlisa IZ Bosanski Novi.