Tragičan epilog
4

U Bosanskom Novom pronađeno tijelo muškarca ispod odrona zemlje i drveća

N. V.
Odron na magistralnom putu (Foto: Srna/Portal Bosanski Novi Urije)
Odron na magistralnom putu (Foto: Srna/Portal Bosanski Novi Urije)
Kod Bosanskog Novog su radnici danas zatekli potresnu scenu prilikom čišćenja odrona zemlje koji se srušio na put, a koji je zatrpao i usmrtio jednu osobu.
Kiša je jučer u Bosanskom Novom i još nekoliko općina na sjeveru Bosne i Hercegovine napravila velike probleme sa poplavom, aktiviranjem klizišta i odrona, a nažalost je jedna osoba smrtno stradala.

Iz policije je potvrđeno da je riječ o muškoj osobi navodeći kako identitet još uvijek nije poznat. Načelnik općine Miroslav Drljača rekao je da do sada nije bilo prijava o nestalim osobama u ovoj općini.

Tragedija se dogodila u mjestu Prekosanje kod Bosanskog Novog kada je sinoć usljed poplava došlo i do odrona zemlje i drveća na put. U toku je otkopavanje odrona, a policija na mjestu nesreće vrši uviđaj.

Zbog odrona je sinoć ovaj dio puta bio zatvoren za saobraćaj, a riječ je o magistralnom putu Bosanski Novi - Prijedor, na izlazu iz općine.

Voda je inače poplavila više od 200 kuća u Prijedoru, poplavljeni su mnogi drugi objekti, a situacija je kritična i u još nekoliko sjevernih općina u oba entiteta kao što je Bihać, Sanski Most, Kostajnica, Kozarska Dubica.