Ispitaj, pusti
7

U Bosanskoj Gradišci pronađeno oružje i improvizovana labaratorija, uhapšeni pušten na slobodu

Klix.ba
Policijski službenici su danas, u akciji kodnog naziva "Balkan Trigger II", lišili slobode P. S. (1967.) iz Bosanske Gradiške, zbog sumnje na nelegalnu proizvodnju i promet opojnih droga. Akcija je uslijedila kao rezultat višemjesečne istrage, vođene pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

"Na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška, u ulici Miloš Crnjanski, izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku (vojne puške, ručne bombe eksplozivne naprave, preko 850 municije različitog kalibra). Takođe, pronađena je improvizovana laboratorija za proizvodnju opojne droge 'Skank', sa UV lampama, saksije sa zelenom biljnom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, digitalnu vagu za precizno mjerenje i više mobilnih telefona", saopšteno je iz MUP-a RS.

Policijski službenici ispitali su P. S. zbog sumnje da je izvršio krivična djela "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga" i "Nedozvoljena prozvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija".

Kako je saopšteno, tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeni proizvodio opojnu drogu koju je zatim namjeravao distribuirati korisnicina na području opštine Bosanska Gradiška.

"O svim činjenicama upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se lice nakon ispitivanja pusti na slobodu i da se nastavi sa preduzimanjem potrebnih mjera i radnji sa ciljem dokumentovanja pomenutih krivičnih djela", zaključeno je u saopštenju.