Akcija SIPA-e i OSA-e
40

U Bileći uhapšeni pripadnici zloglasnog Kavačkog klana, oduzet im kokain

A. D.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U Bileći je večeras provedena zajednička akcija pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) zajedno sa drugim policijskim agencijama usmjerena na suzbijanju krijumčarenja droge. To prilikom, kako saznaje Klix.ba, uhapšene su dvije osobe.

Naš portal saznaje od policijskih izvora da se radi o državljanima Crne Gore odnosno pripadnicima zloglasnog Kavačkog klana koji je naziv za organizovanu kriminalnu grupu iz Kavača, malog mjesta pokraj Kotora u Crnoj Gori.

Akcija je provedena u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a RS, MUP-a KS, Granične policije BiH, a dvojac se tereti za organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 195. istog zakona neovlašteni promet opojnim drogama.

"Prilikom realizacije navedenih aktivnosti, policijski službenici SIPA-e su prinudno zaustavili i pretresli jedno vozilo i gore navedene osobe, prilikom čega su otkrili i privremeno oduzeli oko 600 grama nepoznate materija koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kokain. Navedene aktivnosti su izvršene po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH. Osumnjičeni su privedeni u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvu BiH", rekao nam je glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.