Organizovani kriminal
33

U Bijeljini i Zvorniku uhapšeno 15 osoba, među njima i članovi bande povezane sa švercom droge

S. Š.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
U noći između subote i nedjelje u Bijeljini i Zvorniku su izvršene racije i slobode je lišeno 15 osoba koje se od ranije dovode u vezu sa kriminalnim radnjama.
Pripadnici Uprave kriminalističke policije, Uprave za organizovani i teški kriminalitet, Žandarmerije MUP-a i Policijske uprave Bijeljina pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini sproveli su pojačane aktivnosti na području Bijeljine i Zvornika na osnovu analize sigurnosnih pojava, a u svrhi održavanja povoljnog stanja bezbjednosti.

Prilikom realizacije planiranih aktivnosti, a na osnovu Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima i Zakona o krivičnom postupku, u prostorije Policijske uprave Bijeljina dovedeno je 15 osoba koje su bila predmet kriminalističke obrade.

Prikupljena su određena saznanja i informacije o krivičnim djelima izvršenim u ranijem periodu na ovom području, a jedna osoba je lišena slobode po raspisanoj Interpolovoj potjernici.

Nastavlja se rad na rasvjetljavanju više krivičnih dijela na osnovu prikupljenih saznanja, saopćeno je iz MUP-a RS-a.

Prema nezvaničnih saznanjima, dvojica uhapšenih dovode se u vezu sa kriminalnom grupom kada su hapšeni zbog prometa drogom u akciji "Koktel", a tada je bila na meni banda Zlatana Ćuka. Također, dvojica su već hapšena u Bijeljini nakon ubistva policijskog inspektora Nenada Markovića.