Jeziv slučaj
563

U Bihaću majka novorođenu bebu umotala u vrećicu i zakopala u blizini porodične kuće

Piše: M. Ć.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Četrdesettrogodišnja žena iz Bihaća uhapšena je nakon što je otkriveno da je zakopala svoju novorođenu bebu, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u USK.

Prema riječima Snežane Galić, glasnogovornice MUP-a USK, u subotu 7. jula Policijskoj stanici Bihać anonimno je prijavljeno da je Č. R. (1975.) bila u drugom stanju, da se porodila i da se sumnja da beba nije živa.

"Istražitelj Odjeljenja kriminalističke policije Policijske stanice Bihać je, u saradnji s uposlenicom Centra za socijalni rad, obavio razgovor s prijavljenom Č. R. koja je negirala da je uopće bila u drugom stanju. Po nalogu tužioca Kantonalnog tužilaštva navedena osoba je upućena na ljekarski pregled gdje je utvrđeno da je bila u drugom stanju i da se porodila. Na osnovu prikupljenih saznanja te u ponovnom razgovoru s prijavljenom, istražiteljima je priznala da se porodila prije sedam dana i da je bebu umotala u vrećicu i zakopala u blizini porodične kuće", kazala je Galić.

Uviđajne radnje obavili su policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a USK koji su pronašli ukopano beživotno tijelo bebe koje je prevezeno na Odjel patologije Kantonalne bolnice u Bihaću gdje će biti izvršena i obdukcija.

Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela čedomorstva nastavljaju istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a USK.