{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Banjoj Luci uhapšene četiri osobe, među kojima i policajci

S
16.8.2012. u 12:22
1
27
U Banjoj Luci uhapšene četiri osobe, među kojima i policajci
1
U Banjoj Luci uhapšene četiri osobe, među kojima i policajci
Foto: Arhiv
Banjalučka policija je na području ovog grada uhapsila četiri osobe, među kojima su i službenici ministarstava pravde i unutrašnjih poslova Republike Srpske, osumnjičeni da su od 27. maja do 19. jula počinili više krivičnih djela.
Kako Srna saznaje u policiji Republike Srpske, jučre su uhapšeni Banjalučanin Branislav Smiljanić (36), osumnjičen za osiguraničku prevaru i davanje mita, te osoba čiji su inicijali D.Đ. (45) iz Banje Luke, zaposlena u Sudskoj policiji, osumnjičena za davanje mita.

Osim njih, uhapšeni su i B.V.(39) iz Banje Luke, zaposlen u banjalučkoj Policijskoj stanici za bezbjednost saobraćaja, osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, kao i Miodrag Pejić (37) iz Kotor-Varoša, osumnjičen za navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja.

Smiljanić je 27. maja u 4.30 sati u Banjoj Luci učestvovao u saobraćajnoj nezgodi neregistrovanim vozilom Audi A7, vlasništvo Miodraga Pejića.

Smiljanić je, da bi izbjegao alkotestiranje, posredstvom D.Đ. kontaktirao B.V. koji je vršio uviđaj. B.V. nije izvršio alkotestiranje i u zapisnik je upisao neistinite podatke, za šta je dobio još neutvrđenu korist.

Nakon ove saobraćajne nezgode, Pejić je prikupio sve dokumente za vozilo Audi A7, iako je znao da je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi i da je tehnički neispravno. On je registrovao ovo motorno vozilo tako što je prikazao lažno stanje i doveo u zabludu referenta za registraciju vozila u Kotor-Varošu.

Nakon toga, Pejić sa prikupljenom dokumentacijom o saobraćajnoj nezgodi odlazi u banjalučku Poslovnu jedinicu Osiguravajuće kuće "Croatia osiguranje" od koje 19. jula naplaćuje 23.000 KM kasko osiguranja.

Nad navedenim osobama u toku je kriminalistička obrada, a policija će nadležnom tužilaštvu protiv njih podnijeti izvještaj za počinjena krivična djela.

Policijskom službeniku B.V. bit će uručeno rješenje o privremenom udaljenju iz MUP-a RS, do okončanja krivičnog i disciplinskog postupka.

Hapšenja su izvršena u okviru akcije "Proljeće", koje provodi MUP RS, s ciljem borbe protiv korupcije. Akcija će biti nastavljena, potvrdili su iz Ministarstva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: