Crna hronika
0

U akciji "Valter" uhapšen policijski službenik i još sedam osoba

SRNA
Stanislav Čađo
Stanislav Čađo
Osam osoba je uhapšeno, među kojima i jedan policijski službenik, u akciji "Valter" provedenoj na području centara javne bezbjednosti Trebinje i Bijeljina radi sprečavanja nedozvoljene trgovine akciznih proizvoda,potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Stanislav Čađo.

Čađo je naveo da je u toku ove akcije koja se provodi već nekoliko mjeseci zaplijenjeno 2.554 boksa cigareta, dok je u toku današnjeg pretresa oduzet 421 boks cigareta, izuzeta određena količina naoružanja, mobilnih telefona i istale opreme koja može doprinijeti rasvjetljavanju ovog djela.

On je rekao da je današnja akcija dijelom nastavak operativne aktivnosti "Proljeće", koju provodi MUP Republike Srpske sa ciljem sprečavanja i borbe protiv korupcije, i dio realizacije Akcionog plana MUP-a i Vlade za borbu protiv korupcije.

Čađo je istakao da se to odnosi na policijskog službenika iz Policijske stanice Gacko i podsjetio da ovo nije prvi slučaj lišavanja slobode inspektora Poreske upave, inspektora policije.

On je istakao da je do sada pretreseno 12 lokacija, od čega 10 na području koje pokriva CJB Trebinje i dvije lokacije na području koje pokriva CJB Bijeljina.

Čađo je rekao da je u provođenju akcije po nalogu odgovarajućih tužilaštava angažovano 70 policijskih službenika, veći broj policijskih vozila.

On je rekao da će u popodnevnim satima, po završetku ove akcije, biti održana konferencija za novinare.