Organizovani kriminal
0

U akciji "Vagabundo" širom BiH uhapšeno pet osoba, povezuju se sa Sky i Anom aplikacijama

S. Š.
Ilustracija (Foto: I. Š./Klix.ba)
Ilustracija (Foto: I. Š./Klix.ba)
U akciji "Vagabundo" koordinisanoj između više policijskih agencija na području Zavidovića, Bihaća, Zenice i Sarajeva, uhapšeno je ukupno pet osoba.

Po nalogu tužioca Tužilaštva BiH, pripadnici više policijskih agencija, na području Zavidovića, Bihaća, Zenice i Sarajeva, proveli su opsežnu akciju usmjerenu na ukupno šest osumnjičenih osoba, koje su pod istragom u predmetu organizovanog kriminala, u kojem se koriste dokazi i informacije dobijene iz dešifrovanih aplikacija.

U okviru akcije izvršena su lociranja i hapšenja osumnjičenih, kao i pretresi objekata i vozila. Ova organizirana grupa, pod istragom je zbog krivičnih djela neovlaštenog prometa većih količina opojnih droga, na ilegalnom narko-tržištu BiH, kao i zemalja regiona te drugim povezanim kaznenim djelima.

Nakon provedene akcije, osumnjičeni će biti predati tužitelju koji postupa u predmetu, koji će se odrediti o daljim aktivnostima.

Iz FUP-a navode da je od šest osoba, koliko je bilo uključeno u ovu akciju, uhapšeno pet osoba, s obzirom da je jedna osoba već na izdržavanju kazne.