Policija RS-a
43

U akciji "Tokio" od Mladena Samardžije oduzeto pet automobila, oružje i municija

D. Be.
Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a pod nadzorom Tužilaštva BiH su u okviru akcije "Tokio" na području Istočnog Sarajeva izvršili pretrese lokacija koje je koristio uhapšeni Mladen Samardžija.
U tim aktivnostima pronađeno i privremeno oduzeto: novac u iznosu 3.300 eura i 1.800 KM, šest mobilnih telefona, tri pištolja, 189 komada municije različitog kalibra, rokovnici sa evidencijama i zabilješkama za koje se sumnja da se odnose na prodaju opojne droge, dva skupocjena ručna sata, bankovne kartice, smeđa biljna materija koja asocira na opojnu drogu hašiš bruto mase 12 grama i dr.

Istovremeno, oduzeto je pet putničkih vozila i to: “VW Golf 7”, “VW Polo”, “Audi RS3”, “Ford Focus” i “Škoda Oktavia”.

Ranije je tokom akcije oduzet jedan kilogram opojne droge kokain, 8.000 KM, 122.580 eura, četiri pištolja, laptop, više mobilnih telefona, manja količina "marihuane", 20 komada metaka kalibra 9x19 mm i više vozila.

Istraga Uprave za organizovani i teški kriminalitet, koja je trajala duži vremenski period, a u kojoj je uhapšen Mladen Samradžija, sprovodi se pod nadzorom Tužilaštva BiH.