Policija na terenu
0

U akciji "Target" zaplijenjena droga i uhapšene tri osobe u Banjoj Luci

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, u sklopu provođenja operativne akcije ''Target'' usmjerene na suzbijanje proizvodnje i prodaje opojnih droga, u petak su u Banjoj Luci uhapsili osobe inicijala L.T., V.S. i A.D. svi iz Banja Luke, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga".

Istog dana u Banjoj Luci, na osnovu naredbe nadležnog suda, izvršen je pretres stambenih i pomoćnih objekata na više lokacija kao i putničkih automobila koje koriste osumnjičeni, te je tom prilikom pronađena i oduzeta veća količina materije koja asocira na opojne droge (marihuanu - skank, ekstazi i spid), a koje će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, saopćeno je iz MUP-a Republike Srpske.

Također, prilikom vršenja pretresa, pronađeni su i oduzeti predmeti namjenjeni za uzgoj i proizvodnju opojnih droga.

O navedenim okolnostima upoznat je postupajući okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a danas su osobe L.T. i V.S. sprovedena su u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

U kući u ulici Franca Šuberta u Banjoj Luci gdje je zaplijenjeno 218,77 grama spida, 131 gram ekstazija i 2.421 gram skanka, piše RTRS i saznaje da se radi o Vladimiru Sumonji i Luki Tomaševiću.