U akciji "Štampač" uhapšene četiri osobe

F
FENA
26.11.2014. u 15:58
0
19
U akciji "Štampač" uhapšene četiri osobe
0
U akciji "Štampač" uhapšene četiri osobe Foto: Arhiv/Klix.ba
Četiri osobe uhapšene su u policijskoj akciji "Štampač", usmjernoj na suzbijanje neovlaštene proizvodnje i promet droga na području Doboja i Dervente.
Načelnik Kriminalističke policije dobojskog Centra javne bezbjednosti Miroslav Milojević rekao je na pres-konferenicji da su akciju na području Doboja i federalnih općina Usora, Tešanj i Sarajevo realizovali policijski službenici iz Doboja, te Federalnog i ministarstava unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog i Kantona Sarajevo.

Milojević je naglasio da je tokom pretresa na četiri lokacije, po jednoj u Doboju, Usori, Tešnju i Kantonu Sarajevo, pronađen veći broj mobilnih telefona, SIM kartica, sredstava i opreme za pakovanje droge i drugi predmeti.

Uhapšeni, koji su odranije poznati po vršenju kriminalnih djela, će biti predati u nadležnost tužilaštva Doboj zbog sumnje da su kao organizirana kiminalna grupa umiješani u neovlaštenu proizvodnju i promet droga.

Akcija "Štampač" realizuje se od septembra, a do danas su izvršeni brojni pretresi tokom kojih je pronađena i izuzeta određena količina droga.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: