"Black Tie 2"
327

U akciji SIPA-e uhapšena i influenserka Adna Helić

I. Sa.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Influenserka Adna Helić uhapšena je u današnjoj akciji SIPA-e "Black Tie 2" koja je sprovedena u tri grada.
Prema saznanjima Klix.ba, tokom cijelog dana je pretresan njen salon, nakon čega je uhapšena.

Putem Instagrama, Helić prati oko 180.000 ljudi, a javnosti je poznata i po bahatoj vožnji, kada je kroz sarajevsko naselje Halilovići vozila 108 km/h te snimala video za društvene mreže.

Nakon toga, sarajevska policija joj je oduzela vozačku dozvolu na 60 dana, te je dobila prekršajni nalog u iznosu od 400 KM.

Napomenimo da je MUP KS večeras saopćio kako je u današnjoj akciji, pod nadzorom tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u saradnji sa SIPA-om i OSA-om, uhapšene 23 osobe.

U okviru predmeta prikupljeni su dokazi iz kriptovanih aplikacija, a u aktivnostima koje se provode međunarodnu podršku su pružile agencije FBI, DEA i Europol.

Na više od 30 lokacija na području Kantona Sarajevo izvršeni su pretresi stambenih objekata, motornih vozila, te prostora pravnih subjekata. Pronađena je i izuzeta značajna količina predmeta od interesa traženih Naredbom Suda Bosne i Hercegovine.

Svi lišeni slobode su na kriminalističkoj obradi u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom državnog tužioca, nastavljaju rad na ovom predmetu.