{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U akciji "Šiling" uhapšeni članovi motorističkih grupa "Hell Angels" i "Red Devils"

10.4.2014. u 13:26
5
7
U akciji "Šiling" uhapšeni članovi motorističkih grupa "Hell Angels" i "Red Devils"
5
U akciji "Šiling" uhapšeni članovi motorističkih grupa "Hell Angels" i "Red Devils"
Po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva Bosne i Hercegovine, više desetina policijskih službenika Policije Brčko distrikta BiH i MUP-a RS, na području Brčkog i sjevernog dijela BiH, provelo je združenu akciju kodnog naziva "Šiling", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.
U okviru ove akcije lišeno je slobode više osoba i izvršeni su pretresi na oko 10 lokacija, a među osumnjičenima lišeni su slobode i članovi motorističkih grupa "Hell Angels" i "Red Devils".

"U ovom predmetu ostvarena je značajna saradnja između tužilaštava i policije Bosne i Hercegovine, Austrije i Slovenije, a u više navrata je zaplijenjeno oko 1,2 kilograma teške opojne droge "heroin".
Ove kriminalne grupe učestvovale su i u međunarodnoj trgovini oružjem, koja je u jednom navratu spriječena, prilikom trgovanja oružjem iz Bosne i Hercegovine u Austriju", saopćeno je iz Tužilaštvo BiH.

Tužilaštvo BiH je više mjeseci koordiniralo operativni policijski rad na terenu i provođenje radnji dokazivanja, kako bi se prikupili jaki dokazi protiv počinilaca ovih krivičnih djela organiziranog kriminala, koji su, između ostalog, članovi motorističkih grupa koje djeluju u BiH i inostranstvu.

Osobe lišene slobode bit će u zakonskom roku predate postupajućem tužiocu koji će ih ispitati i nakon toga odlučiti o pokretanju prijedloga za određivanje pritvora.

Tužilaštvo BiH još jednom ističe važnu ostvarenu saradnju sa državama Evropske unije na otkrivanju i procesuiranju međunarodnih organiziranih kriminalnih grupa, te ističe dobru saradnju i provođenje združenih akcija više agencija u BiH u borbi protiv najtežih oblika kriminala, a radi stvaranja što sigurnijeg okruženja za život svih građana BiH u svjetlu približavanja Bosne i Hercegovine evropskim

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: