Pretreseno 50 lokacija
0

U akciji protiv organizovanog kriminala uhapšeno 45 osoba

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U policijskoj akciji na širem području Hercegovine privedeno je 45 osoba koje se sumnjiče za organizovani kriminal, a pretreseno je 50 lokacija, izjavio je Srni portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

"Akcija hapšenja osumnjičenih na terenu se privodi kraju. Ove osobe saslušavaju se pred našim tužiocima u operativnom štabu Tužilaštva BiH u Trebinju i procjenjuju se uslovi za određivanje pritvora", rekao je Grubešić.

Grubešić je napomenuo da će odluke o prijedlogu pritvora donijeti tužioci Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, te da će one biti poznate u srijedu.

Najviše aktivnosti hapšenja provodi se na širem području Hercegovine, uključujući gradove Trebinje, Bileću, Stolac, Grude, kao i na lokacijama u drugim gradovima u BiH.

U akciji učestvuju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Uprave policije Federacije BiH i kantonalnih MUP-ova na lokalitetima na kojima se provode pretresi i hapšenja osumnjičenih.

 Aktivnosti koje se provode rezultat su zajedničkog operativnog rada Tužilaštva BiH i policijskih agencija s ciljem otkrivanja i procesuiranja organizovanih kriminalnih grupa koje se bave neovlaštenim prometom opojnih droga i neovlaštenim prometom naoružanja i vojne opreme.