Brojna krivična djela
23

U akciji policijskih agencija uhapšen serijski pljačkaš iz Visokog

Dž. P.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
U zajedničkim koordniranim aktivnostima Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Federalne uprave policije i Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, jučer je uhapšen muškarac iz Visokog inicijala R. G. (34).

Uhapšen je na osnovu operativne potjernice koju je raspisalo navedeno ministarstvo te dvije centralne potjernice koje je raspisao Kantonalni sud u Sarajevu i Općinski sud u Visokom, zbog izvršenja više teških krađa i razbojništava. On je od ranije poznat policijskim organima u Bosni i Hercegovini kao višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbe nadležnog suda, izvršen je pretres kuće i pratećih objekata u Visokom koje koristi osumnjičeni, prilikom čega su pronađeni i oduzeti predmeti koji potječu ili se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelima, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšenog su saslušali policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona te će u zakonskom roku biti predat u daljnju nadležnost sudskoj policiji Općinskog suda u Visokom.